Henk Zeilstra

 
Diepte Meditatie Amsterdam

Cursusleiding

De DM MEDITATIECURSUS wordt gegeven door Henk Zeilstra (FYSIOTHERAPEUT, HAPTONOOM). Vaak in AMSTERDAM maar ook daarbuiten. In de regio of in combinatie met andere organisaties (YOGA VAKANTIE, YOGA CURSUS, MINDFULNESS, ZEN, VIPASSANA, BIODANZA, 5 RITME)

Henk ZeilstraVijf jaar geleden kwam ik per toeval in contact met de DM meditatie. Daarvoor had ik wel eens pogingen gedaan om te mediteren via korte cursussen. Echter kreeg ik niet de ervaring van stilte. Integendeel. Ik werd er eerder onrustig door. Vanaf het eerste moment dat ik de DM meditatie deed in 2007 voelde ik mijn lijf stromen van energie. Als sportman en therapeut was ik al erg lichaamsbewust en tegelijkertijd vond ik dit een bijzondere ervaring. Door daarna meer te mediteren kreeg ik meer rust in mijzelf en kon ik ook beter relativeren. Ook mijn omgeving reageerde positief. Mijn werk ging mij gemakkelijker af. Mijn collega's leken een stuk aardiger. Kortom ik kwam lekkerder in mijn vel. Vanuit mijn werk als fysiotherapeut en haptonoom vond ik deze vorm van meditatie een goed hulpmiddel tegen stress gerelateerde klachten. Een heel goed zelfhulpmiddel zelfs! Zonder zweverig gedoe. Integendeel.

Vandaar dat ik in 2008 de tweejarige beroepsopleiding tot DM leraar heb gevolgd. Ik vind het dan ook een uitdaging om deze vorm van mediteren aan anderen over te dragen. Met name de gestructureerdheid van de cursus, de authenticiteit en de evidenced based resultaten van DM meditatie zijn voor mij hierbij belangrijk.
Daarnaast gebruik ik mijn ervaring als haptonoom en fysiotherapeut in de cursus. Mijn ervaring is dat bepaalde (lichaams)oefeningen de meditatie ondersteunen. Daarnaast heb ik mij verdiept in de Mindfulness. Dit is een vorm van aandacht training die belangrijk is om meer bewust te worden van je lichamelijke en geestelijke beleving. Bepaalde aspecten hiervan gebruik ik ook in de cursus.

Naast DM leraar ben ik werkzaam als fysiotherapeut in de revalidatie (READE Amsterdam) en heb ik een eigen praktijk op basis van haptonomie. Ik ben in bezit van diverse registraties binnen de fysiotherapie/haptonomie waaronder B.I.G. (Beroepen Individuele Gezondheid, uitgegeven door Ministerie van Volksgezondheid).

Het vakdiploma voor DM-leraren is erkend door verschillende beroepsorganisaties, zoals KTNO en beroepsverenigingen NVPA, VVH, VNRT, NOBCO, NOLOC, BATC. Dit is in samenwerking met het Dutch University College ontstaan.
Geaccrediteerd en gecertificeerd door: Stichting Keurmerk Beroepsscholingen voor de Psycho-sociale en Geestelijke Gezondheidszorg (SKB).

 

Henk Zeilstra
Henk Zeilstra,
(fysiotherapeut, haptonoom en leraar Diepte Meditatie)