Henk Zeilstra

 
Diepte Meditatie Amsterdam

Meditatie-Cursus 29/31 januari 2015 in Amsterdam

 

Welkom op de site van DIEPTE MEDITATIE AMSTERDAM.
Henk ZeilstraBij de DM meditatie leren cursisten op een gemakkelijke en aangename wijze mediteren. Je leert om in contact te komen met de stille laag in jezelf. De DM MEDITATIECURSUS bestaat uit 5 bijeenkomsten in klein groepsverband. Als je geïnteresseerd bent in deze meditatie-cursus en wil je meer weten van Diepte Meditatie, dan hoor ik het graag van je.

Henk Zeilstra, fysiotherapeut, haptonoom en Diepte Meditatie-leraar.

Diepte Meditatie is een aangename vorm van mediteren, die uitmondt in een rust die groter is als het diepste punt van slaap. Hierbij zakt de geest in een diepe stilte waarbij je tegelijkertijd helder en wakker aanwezig bent.
Tijdens de DM-meditatie worden vermoeidheid en spanningen, die je al jaren met je meedraagt, opgelost. Dit komt de algehele gezondheid ten goede.
In de afgelopen jaren zijn er wereldwijd meer dan 600 wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar de voordelen van deze vorm van mediteren. Daaruit zijn de vele positieve effecten van deze vorm van mediteren op de gezondheid gebleken*.

Met name stressgerelateerde aandoeningen zoals hoge bloeddruk, slapeloosheid, hoofdpijn en astma blijken te verminderen.
Vandaar dat veel artsen deze vorm van mediteren adviseren aan hun cliënten.

 

Waar het bij andere meditatietechnieken draait om concentratie op een object, gedachte of lichamelijk verschijnsel zoals ademhaling, zakt bij DM de geest in een diepe stilte. Dit is uniek aan DM.

Een groot voordeel van deze meditatie is dat zij praktisch en eenvoudig is en daardoor overal toe te passen. Je mediteert vanuit een gewone stoel. Dit kan thuis zijn maar ook bijvoorbeeld in de trein.

De meditatie komt voort uit een eeuwenlange traditie, maar staat volledig los van enige filosofie of geloofsovertuiging.


 

Henk Zeilstra
Henk Zeilstra,
(fysiotherapeut, haptonoom en leraar Diepte Meditatie)